Siluett
Roosikrantsi 8, Tallinn, 10119
Aegade broneerimine:
+372 561 744 14
Avatud:
E- R 10.00- 19.00,
L ettetellimisel,
P suletud.
Maria Fiveger
maria@sinusiluett.ee
et

Kehakoorija isetegemise ABC

jaan 9, 2014

Kõik kehakoorijad sisaldavad kolme peakomponenti: koorija, baasõli ja eeterlik õli aroomi lisamiseks. Kehakoorija valmistamine ei olegi midagi keerulisemat kui nende kolme omavaheline kombineerimine. Isetehtud kehakoorijad on mõnusad igapäevasele duširutiinile aroomi ja hoolitsust lisamaks ning ka hea idee sõbrale külakostiks.

Koorijaks sobivad kõige paremini sellised teralised toiduained, mis ka kergesti ära sulavad ega ummista torusid, nagu näiteks sool ja suhkur. Sool lõdvestab lihaseid ja eriti meresool sisaldab ka laias ulatuses mineraale ja on nahale leebe. Suhkur on natuke pehmema tekstuuriga kui sool ja eriti pruun suhkur annab koorijale hea aroomi. Purustatud kohvi lõhnab imeliselt ja ka ergutab. Kaerahelbed sobivad ka kõige õrnemale nahale ning pehmendavad ja niisutavad nahka. Kaerahelbeid on juba ammusest kasutatud kuiva ja sügeleva naha tervendamiseks. Veel võib proovida ka purustatud linaseemneid, riisikliisid, nisukliisid, purustatud pähkleid jne. Õrnema naha tekstuuri korral soovitame katsetamisel ettevaatlikum olla.

Baasõli on kehakoorijat koos hoidev ja nahka niisutav komponent. Tavaliselt pannakse koorijasse 1/3 tassi baasõli ühe tassi kooriva toiduaine kohta. Õlide valik on lai, kuid soovitatavam on valida kergema tekstuuriga õli mis tuleb hästi maha ja ei jäta nahka liiga rasuseks. Mõned head baasõlid on näiteks: päevalilleseemneõli – mis on õrna aroomiga, kergema tekstuuriga ja soodne; magusa mandli õli – millel on magus pähkliaroom, keskmise tihedusega ja imendub kiiresti nahka; viinamarjaseemneõli – mis on õrnalt magusa lõhnaga, väga kerge ja jätab nahale õhukese kihi; sarapuupähkliõli – millel on magus pähkli lõhn, üsna kerge ja jätab nahale õhukese kihi.

Eeterlik õli on kõige lihtsam viis isetehtud kehakoorija ka hästi lõhnama panna. Järgnevad soovitatavad kogused on mõeldud 1/3 tassi baasõli sees lahustamiseks.

Normaalsele nahale: 10 tilka lavendli, 6 tilka geraaniumi, 4 tilka ylang-ylangi eeterlikku õli

Rasusele nahale: 8 tilka sandlipuu, 6 tilka sidruni, 6 tilka lavendli eeterlikku õli

Kuivale nahale: 8 tilka sandlipuu, 6 tilka geraaniumi, 6 tilka roosi eeterlikku õli

Tundlikule nahale: 6 tilka kummeli, 4 tilka roosi, 2 tilka neroli eeterlikku õli

Sügavniisutamist vajavale nahale: 10 tilka roosi eeterlikku õli, 8 tilka sandlipuu, 2 tilka patšuli eeterlikku õli

Küpsele nahale: 8 tilka neroli, 6 Frankinsensi, 6 ylang-ylangi eeterlikku õli

Akne all kannatavale nahale: 10 tilka sidruni, 10 tilka küpressi, 5 tilka lavendli eeterlikku õli

Tuhmi jumega ja elutule nahale: 10 tilka geraaniumi, 6 roosi ja 4 küpressi eeterlikku õli

Vältige lahustamata eeterlikku õli otse nahale sattumist. Tundliku naha puhul soovitame järgnevaid eeterlikke õlisid mitte kasutada: basiilik, kaneel, nelk, sidrun, sidrunhein, teepuu, tüümian ja tsitrus. Lisaks soovitame kehahooldustoodete tegemisel sünteetilisi aroomiõlisid mitte kasutada.

Soovime edu katsetamisel!

Uudised

3D kulmud!

3D kulmud!

Tegemist on mitmeastmelise hooldusega, mis keskendub kulmude disainile. Hoolduse käigus vahatatakse, värvitakse, tõmmatakse niidiga, trimmitakse ning viimistletakse kulmud kulmumeigiga. Täpse [...]

read more

Uus JOIK tsitruse jalamassaaž!

Uus JOIK tsitruse jalamassaaž!

Lõõgastavat ning aroomirikast jalamassaaži alustatakse jalavanniga, mis sisaldab JOIK tsitruse vannipiima. Järgneb jalgade koorimine, greibi-mandariini koorijaga- nahk muutub pehmeks ning [...]

read more

Uus! Botanic Garden ürdine näohooldus

Uus! Botanic Garden ürdine näohooldus

Meie kõige uuem ja ürdisem näohooldus Botanic Gardenilt on kombineeritud Ajurveeda teadmistega. Botanic Garden toetab Eesti väikeseid talusid, kust pärinevad orgaanilised [...]

read more